Autó után motorbicikli

Miután ennyire belejöttem a vezetésbe, és az utazásba úgy döntöttem, hogy leteszem a motorbiciklire is a jogosítványt. Ahogyan az autózásról, úgy a motorozásról is megvoltak az elképzeléseim, hogy milyen is lehet, milyen érzés, milyen élményt nyújthat. Azt kell mondanom, hogy ebben sem csalódtam. Az autóvezetésnek is megvan az az előnye, hogy szabadságot nyújt azáltal, hogy mobillá teszi az embert, bármikor oda tud menni, ahová csak szeretne. Egyetlen egy dolog szükséges ehhez, mégpedig az üzemanyag. Ugyanakkor a motorozás nyújtotta szabadságérzet más. Más abból a szempontból, hogy itt úgy érzed magad, mintha repülnél. Ahogyan mondják is, szabad vagy, mint a madár.

Akkoriban, amikor megfordult a fejemben a motorozás ötlete elég frusztrált voltam. Történt egy-két zűr a magánéletemben, és pontosan erre a szabadságérzésre vágytam. Elszakadni a borzalmas hétköznapoktól, elmenekülni a munkahelyi felelősség elől, és egy kicsit egyedül szárnyalni. Persze a jogosítvány megszerzése nem megy egyik napról a másikra. Előbb még a pénzt is össze kellett rá gyűjtenem. Aztán ott volt az is, hogy még motorbiciklim sincs, szóval ehhez egy eléggé nagy anyagi befektetésre volt szükségem. De már a gondolat, hogy én ebbe belevágok, és van esélyem arra, hogy kielégítsem ezt az óhajomat, felcsillantotta bennem a reményt. Így, hogy volt egy célom, amit mindenáron el szerettem volna érni megszépültek a mindennapjaim. Sokkal vidámabban keltem fel, és sokkal szívesebben jártam be dolgozni, mint az előtt. Mindez annak volt köszönhető, hogy tudtam, hogy pénzre van szükségem, tudtam, hogy azzal mit szeretnék kezdeni, és azt is tudtam, hogy mindehhez arra van szükség, hogy bemenjek a munkahelyemre és jól végezzem el a feladataimat. A munkatársaim is észrevették rajtam a változást, és az az igazság, hogy nagyon örültek is neki. Már nagyon rám fért. Az állandó frusztráltság érzése miatt sokszor én is úgy vettem észre, hogy egy igazi hárpiaként viselkedek. Szóval mindenképpen szükségem volt erre a változásra.

Miután elkezdtem tanulni a jogsira, illetve eljártam vezetni úgy döntöttem, hogy megkezdtem a motoros kellékek beszerzését. Elég sok minden szükséges ehhez, de véleményem szerint az első és legfontosabb az a bukósisak. Hiszen ez az, ami a leginkább megóv minket. Szóval elkezdtem érdeklődni másoktól, utána olvasgatni, hogy mik is a paraméterek. A leghasználhatóbbnak azt az oldalt találtam, amelyik ír a bukósisak tesztről. Itt legfőképpen azt emelik ki, hogy mennyire biztonságos egy sisak. Leírja, hogy melyek azok a szempontok, amelyeknek egy igazán jó sisak meg kell, hogy feleljen. Van több jelzés is, ilyenek például a csillagok. Az első és legfontosabb az az, hogy megfeleljen az európai szabványnak. Nem is veszünk olyat, amely ezen az úgynevezett teszten nem megy át. De ezen kívül azt is megtudtam, hogy hogyan kell kiválasztani a sisakot a fejmértemnek megfelelően. Egy kép is ábrázolja, hogy pontosan mit, hogyan kell lemérni, de ami még ennél is fontosabb, hogy kényelmes legyen, valamint pontosan illeszkedjen a fejünkre. Nem szabad, hogy szorítson, de az sem jó, ha nagyobb. Az ilyesmit azért komolyan kell venni, hiszen az életünket védheti meg egy jó sisak. Most kicsit morbidan fogalmazva, még láb nélkül eléldegél az ember, de agy nélkül már kevésbé. Szóval jó, ha erre odafigyelünk.

Mivel már ennyi mindennek utána néztem ezen a téren, így úgy gondolom, hogy hamarosan le is rendelem a bukósisakomat. Arra még nem jöttem rá, hogy például milyen lenne, amelyik igazán illene a stílusomhoz. Nem tudom, mivel még soha nem volt. Viszont a piros színt nagyon szeretem, úgyhogy majd olyat keresek, amelyikben van legalább egy kicsi. Most úgyis az a legfontosabb, hogy megfelelő méretű, és minőségű legyen.

Valószínűleg a sisakot majd követi a motoros ruha, illetve csizma, és így szépen lassan beszerzek mindent. Utoljára marad maga a motorbicikli, de szerintem az is elég hamar meglesz.

A tanulás minden pillanatát nagyon élvezem. Már alig várom, hogy meglegyen a saját motorom, és azzal szelhessem át a világot. Most még csak egy-két ismerősöm háta mögé ülök fel, akik már régebb óta motoroznak és teljesen megbízok bennük, de már ez is fantasztikus élmény.

Örülök, hogy kitaláltam magamnak ezt az elfoglaltságot. Tényleg pozitív változást vett az életem, és ezért nagyon hálás vagyok önmagamnak.