Egy életre szóló élmény: Autóval Olaszországba

Amióta az eszemet tudom, a végsőkig rajongok Olaszországért. Az ételek, a kultúra, az ott élő emberek habitusa, a divat, az építészet és a művészet mind olyan dolgok, amelyek ebben az országban teljesednek csak ki igazán. Hatalmas álmom volt mindig is, hogy egyszer egy nyári időszak alatt körbeutazzam Olaszország azon részeit, ahova mindig is el szerettem volna jutni. Mivel azt fontos tudni rólam, hogy emellett a másik szenvedélyem a kocsik és a vezetés, ezért számomra egyértelmű volt, hogy ha egyszer belevágok egy ilyen útba, akkor azt biztosan kocsival szeretném tenni, és semmiképpen sem repülővel.

Az évek persze csak teltek-múltak, és az ember sajnos hajlamos háttérbe helyezni az álmait, hiszen előrébb való a karrier, a munka, és az anyagi biztonság megteremtése, mint egy logikai szempontból „felesleges” nagy utazás.

Talán már szinte teljesen le is tettem erről az álmomról, amikor rátaláltam életem szerelmére, aki ugyanilyen belső vágyakkal rendelkezett kiskora óta. Ez viszont nem derült ki egészen odáig, amíg el nem múlt a téli hideg időszak, és le nem kellett cserélnünk a közös autónk gumijait nyárira. Ezeket a dolgokat általában ráhagyom a páromra, hiszen mégiscsak ő a férfi, ám most valamiért segíteni szerettem volna, mind a legmegfelelőbb hely megtalálásában, mind a dolgok intézésében. Sokáig kerestem, kutattam, míg végül egy kedves ismerősöm ajánlására rá nem találtam a Gumidiszkont nevű helyre. Amint rákerestem az oldalukra, azonnal valami egészen furcsa érzés fogott el. Valahogy tudtam, hogy ez a hely meghatározó része lesz párommal való közös életünknek, és azt is, hogy semmilyen módon nem fognak átverni minket. Bár láttam, hogy lehetőség van náluk elektronikusan is kommunikálni, mégis jobban szeretem, ha hallom a velem beszélő hangját, ez is megnyugtat azzal kapcsolatban, hogy minőségi és megbízható a szolgáltatás, amit ők kínálnak.

A nyári gumi elintézése mondhatni könnyebb volt, mint leugrani a közértbe egy kiló kenyérért, hiszen a rendelésem visszaigazolásától számítva alig telt el 24 óra, amire a friss és ropogós nyári gumik meg nem érkeztek hozzánk. Miután felkerültek a kocsinkra az új abroncsok, percekig csak ott álltunk a párommal az autó mellett, és ugyanarra gondoltunk: utazzunk el ezekkel a kerekekkel Olaszországba! Egészen idáig fogalmam sem volt róla, hogy szerelmem ugyanolyan álmokat dédelget hosszú-hosszú évek óta, mint én, ráadásul a nagy olaszországi körutat ő is csak és kizárólag autóval tudja elképzelni. Megterveztük hát az álom utunkat, Rómán és Milánón és egészen a mesés Toszkánáig. Életünk leggyönyörűbb nyara volt, amit soha nem fogunk elfelejteni, mindezt pedig mindössze egy nyári gumi beszerzésének köszönhetjük. Autónk biztonsága tehát legyen mindig mindennél előrébb valóbb, ám ha erről gondoskodtunk, merjük megvalósítani az álmainkat. Mi ezt tettük, a csodakerekeinknek hála, ami nem jöhetett volna létre a Gumidiszkont hozzáértő segítsége nélkül.