Eladtuk az autót egy apróhirdetéses oldalnak köszönhetően

Sztereotípiának számít, hogy az autókat többségében inkább a férfiak szeretik, őket érdekli jobban ez a téma. Pedig ez egyáltalán nem igaz, nekem van jó pár nőismerősöm, akik szeretnek vezetni, értenek a kocsikhoz és akár órákat tudnak róla beszélni. Egy barátnőm is ebbe a csoportba tartozik. Elég hamar letette a jogsit, már rögtön akkor, amikor betöltötte az ehhez szükséges életévet. Nagyon érdekelte a dolog, így elég könnyen sikerült elsajátítania az autóvezetést. Utána gyűjtögetni kezdett, hogy legyen egy saját autója. Az apukája autószerelőként is dolgozott, mikor ő még kislány volt, nem csoda tehát, hogy ennyire szereti az autókat. Meg is vette egy idő után a saját autóját, amire aztán úgy vigyázott, mint előtte még szinte semmire. Ha pedig bármikor kisebb-nagyobb baja lett az autónak, vagy csak le kellett vizsgáztatni, akkor az apukája mindig segített neki. Eközben ő mindig ott volt, figyelte, ahogy az apukája dolgozik, illetve segített neki abban, amiben csak tudott.

Ahogy teltek az évek, úgy lett az autó is öregebb, és a barátnőm szeretett volna egy újabb autót vásárolni magának. Napi szinten vezet, gyakran autóval megyünk nyaralni vagy kirándulni is, így aztán tényleg úgy láttam én is, hogy ideje lenne, ha lecserélné az autóját, mert már így is az idő múltával kezdett egyre több gond lenni vele, tekintve, hogy amúgy is használtan vette, és már akkor sem volt olyan fiatal autó.

Ismertem egy oldalt, ahol ingyenesen lehet hirdetni. Az apróhirdetés amúgy is elterjedt dolog manapság, mindenki hirdet, akinek van olyan dolga, amit szeretne eladni. Ezt az oldalt én is használtam már korábban, igaz, én nem autót adtam el ezen keresztül, hanem néhány ruhámat, amit már nem használtam, vagy még sosem volt rajtam. Néha előfordul az ilyesmi. Megveszek egy ruhát, mert nagyon tetszik, aztán berakom a gardróbomba, de mivel annyi ruhám van, így elveszik köztük, aztán pár hónappal később találom meg, sértetlenül, még a biléta és az árcédula is rajtuk van. Addigra meg már vagy nem tetszenek, vagy elveszik a lelkesedésem, és hiába tartom szépnek, tudom, hogy úgysem fogom hordani. Ezért az ilyen ruhákat el szoktam adni. Ennek a legegyszerűbb módja pedig az, ha apróhirdetést adok fel.

A barátnőm autójának eladásához is ezt az oldalt ajánlottam, így egyik nap találkoztunk. Kitakarítottuk az autót kívül és belül is egyaránt, csináltunk róla fotókat, minden papírját összeszedtük, és felraktuk hirdetni. Csináltuk a barátnőmnek az oldalon egy profilt, beállítottunk mindent, majd feltettük a hirdetést. Mondtam neki, hogy rendszeresen figyelje a beérkező leveleit, mert sosem lehet tudni, mikor érkezik egy megkeresés. Ha pedig nem reagálja le időben, akkor akár az is előfordulhat, hogy elesik egy vevőtől.

Nem telt el két nap, már érkezett is két levél. Érdeklődtek az autóról. Az egyik érdeklődő elég nehéz felfogású volt, olyasmit kérdezett meg többször is, ami a hirdetésben amúgy is le volt írva. Először természetesen udvariasan elmagyarázta neki a barátnőm a dolgokat, de amikor már harmadszorra is megkérdezte azt, ami nagy betűkkel le van írva, akkor már szóltam neki, hogy ne engedje, hogy ilyen emberek rabolják az idejét, miközben folyamatosan a következő napokban újabb megkeresések érkeztek.

Végül hárman jöttek el és nézték meg személyesen is a kocsit. Az egyik érdeklődő nagyon alkudozott. Az amúgy is olcsón meghirdetett, viszonylag jó állapotban lévő autót olyan kevés pénzért akarta volna megvenni, hogy az már nevetséges volt. A másik potenciális vevőnek végül aztán nem kellett az autó, mert talált máshol magának. Amikor már kezdett barátnőm kicsit apróhirdetéselszomorodni, hogy senkinek nem kell az autó, akkor jött egy hatalmas fordulat. Az utolsó érdeklődő, aki megnézte a kocsit, végül úgy döntött két gondolkodási nap után, hogy megveszi az autót. Úgyhogy végül mindenki jól járt, ő eljött érte és elvitte, így nem kellett a barátnőmnek elmennie a város másik végére, hogy elvigye az autót a vevőnek.

A barátnőm most még kicsit gyűjtöget, és ha meglesz a kellő pénze, akkor elkezd új autó után kutakodni. Addig is inkább gyalogol, mert a tömegközlekedést ő sem szereti, és inkább akkor használja, amikor már nagyon muszáj.

Összességében azt tudom mondani, hogy aki szeretné eladni valamijét, az mindenképp látogasson el erre az oldalra, mert egyáltalán nem valami ördöngösség használni és hirdetést feladni. Ráadásul sokan látogatják az oldalt, emiatt pedig a hirdetésedet is sokan látják és jönnek, az érdeklődök folyamatosan.