Fűtés klímával az autószalonomban

Egy autókereskedést üzemeltetek a város szélén. Az ötéves kisfiam, Ármin hatalmas rajongója az autóknak, így sokszor magammal viszem őt a szalonba, hogy kedvére nézelődhessen. Nem győzi csodálni a szebbnél szebb, modern modelleket. Nagy lelkesedéssel gyűjti a matchboxokat is, hogy ezzel valamennyire kielégítse az autók iránt érzett szenvedélyét.

A szalon viszonylag nagy teret foglal magába. Tél közeleg, és egyre nehezebb melegen tartani az egész helyiséget. Az autóknak azonban nem tesz jót a nagy hideg, úgyhogy lassan utána kell néznem, hogy oldhatnám meg gazdaságosan a fűtést. Emellett persze én sem akarok megfázni és a vevőket sem akarom elriasztani a nagy hideggel. Szerencsére elég jól megy az üzlet, így készen állok egy nagyobb befektetésre, ami azonban hosszútávon gazdaságos.

Az interneten rátaláltam egy olyan lehetőségre, amiről eddig csak hírből hallottam: fűtés klímával. Láttam már ilyen berendezéseket irodákban, kisebb üzletekben, de a használatáról eddig nem volt különösebb fogalmam. A futesklimaval.com oldal szerencsére sok információval szolgál a klímával való fűtéssel kapcsolatban. Egyből a kezdőlapon el lehet olvasni a módszer mikéntjét. A leírásban megtalálható, hogy ez Magyarországon a leghatékonyabb fűtési technikák közé sorolható ez a technológia.

Vigyázni kell, mivel nem minden klímaberendezés alkalmas fűtésre, csak az arra optimalizáltak. A készülék kiválasztásánál fontos tényező, hogy a befűteni kívánt helyiség hány köbméteres és milyen tulajdonságokkal bír. Egy nagyobb szobába nyilvánvalóan nagyobb teljesítményű készülékre lesz szükség. Ez a módszer rendkívül költséghatékony, idővel egyre inkább csökkenni fog a rezsi a segítségével. Fontos megemlíteni azt is, hogy a készülékekbe beépített szűrő segítségével a levegő is sokkal tisztább lesz a helyiségben.

Az autókereskedésem több helyiségből áll és elég nagy méretekkel rendelkezik. Így nekem minimum kettő, nagy teljesítményű klímaberendezésre volt szükségem. A webshopban végignézegettem a szimpatikus paraméterekkel rendelkező gépeket. A Cascade Vision nevű készülék megfelelőnek látszott a számomra. A maga 5,3 kW-os fűtőteljesítményével tökéletesnek bizonyult nagyobb helyiségek fűtésére. Párátlanító funkcióval is rendelkezik, valamint gyerekzárral és LED kijelzővel, aminek segítségével nagyon könnyen kezelhető. A gyerekzárnak köszönhetően attól sem kell félnem, hogy a kisfiam elállítja a készüléket a szalonban történő kalandozásai során.

Meg is rendeltem kettőt ebből a termékből. Az ár tartalmazza a készülék beszerelését is. Pár munkanapon belül meg is érkeztek a gépek és azonnal be is üzemeltük. Csodásan működött a klímával való fűtés, percek alatt lehetett érezni a hőmérséklet-változást. A készülékek nagyon dinamikusan fűtöttek, a helyiség minden zugában kellemes idő lett rövid idő alatt.

Az autók is látszólag jobban érzik magukat kellemes hőmérsékletben. A vevőimet is segít tovább marasztalni a fűtés klímával, mivel szívesen leveszik a kabátjukat és foglalnak helyet beszélgetni az üzletről és az autóimról a jóleső melegben, míg kint hideg szél fúj.

Nemsoká a kisfiamat is elhoztam bemutatni neki az új készüléket és hogy milyen jó idő várja mostantól a kuncsaftokat a kereskedésben. Természetesen mint mindig, most is jobban érdekelték a járművek, mint a fűtésre optimalizált klíma, de azért azt is megcsodálta. Bevittem az irodába is, ahova idő közben rendeltem egy kisebb teljesítményű klímaberendezést, hogy egységes legyen a fűtőrendszer az egész autókereskedésben. Ármin szereti a bársonyos szőnyeget az irodában. Mindig lefekszik rá és tologatja a kisautóit, lelkesen utánozva a hangjukat és különböző üldözési jeleneteket is buzgón előad.

A kisfiam többek között az autók eladásában is nem egyszer segített már. Akkora rajongással van egyes darabok iránt, hogy szabályosan megsajnálja őket, ha egy vevőnek nem azokra esik a választása vagy netán üres kézzel akar távozni. Ármin ilyenkor előveszi a jó beszélőkéjét és minden létező érvet felhoz, hogy a vevő meglássa az adott autó előnyeit és jó tulajdonságait. Előfordult már párszor, hogy a vevőt sikerült meggyőznie és végül beadta a derekát, megvásárolta a fiam által ajánlgatott autót.

Így tehát nem is csoda, hogy sosem ellenkezem, amikor velem akar tartani a munkahelyemre. Nyilván vannak alkalmak, amikor nem jöhet velem, de többnyire nem tudok neki nemet mondani. Ezért is volt fontos, hogy ne legyen télen sem hideg a szalonban, mert a kisfiam viszonylag sokat tartózkodik a helyiségben és elővigyázatosnak kell lennem, nehogy megfázzon. Erre szerencsére kitűnő segítség a fűtés klímával.