Halloween-i jelmez választás

Változik a világ, talán túl gyorsan is, ahhoz képest, mint ahogy az normális lenne. Emlékszem, hogy mikor én voltam gyerek, volt a farsang, amikor a kislányok hercegnők, a kisfiúk meg banditák voltak, elvétve 1-1 bohóc, vagy katicabogár, és ennyi. Ma meg? Nem csak farsangra, de Halloween-re is be kell öltözni, és egyáltalán nem mindegy a gyereknek, hogy mibe, mert ha nem az ő akarata érvényesül, akkor aztán áll a bál. Gondolom máshol is így van, nem?

A fiammal nincs sok gond, ő nagy autószerelmes, és minden évben autóversenyzőnek akar öltözni, ami nem egy bonyolult jelmez, így könnyen megoldjuk. A kislányom már nehezebb tészta, hiszen neki minden évben van egy új kedvenc, és minden évben abszolválnom kell az ahhoz kapcsolódó jelmezt.

Tavaly még Pepa malac volt a trendi, előtte Bogyó és Babóca, idén már – nem nagy meglepetésemre- a jégvarázs a befutó. Az csak egy dolog, hogy naponta minimum négyszer kell megnéznünk a mesét, a Jégvarázs az aláfestés a vacsorához, és arra is alszunk el, de mindenből csak a jégvarázsos az, ami elfogadható. Kellett Jégvarázsos táska, füzet, pulcsi és párna, most meg a Halloween bulira: Jégvarázsos jelmez. Ez azért is nagyon jó, mert tavaly ugyan ezt játszottuk el Pepával, tavaly előtt meg Bogyóékkal, és azok a cuccok már természetesen a kutyának se kellenek, na de mit lehet mit tenni, az ember mindent meg akar adni a gyerekének.

Szóval elkezdtem nézelődni, mi fán teremnek a Jégvarázs jelmezek. Mivel minden második gyerek jégvarázs mániás, így szinte minden jelmezekkel foglalkozó helyen lehet kapni. De mindig időben kell gondolkodni, mert mivel ez a legnagyobb menőség most a gyerekek körében, hamar elkapkodják őket. Én is így jártam. Három vagy négy helyen is megnéztem, de már sehol nem volt a gyerekem méretében. Kezdtem elkeseredni, és mint ilyenkor mindig, felhívtam a legjobb barátnőmet, aki szintén hasonló cipőben jár, két gyerekkel küzdi végig a hétköznapokat. Megkérdeztem, náluk mi a helyzet, és eldicsekedett, hogy ő már hetekkel ezelőtt beszerezte az Elza jelzmezt és Parókát egy szuper jó webshopból, ahonnan a játékokat szokta rendelni a srácoknak. Esküdött rá, hogy a legjobb online bolt a világon, óriási a kínálatuk, és mindig nagy a készletük is, így ő mindenképpen ott próbálkozna vásárolni a helyemben.

Mivel kiderült, hogy a barátnőm lánya Elza lesz, így mi egy kérdéssel beljebb voltunk, hiszen a két lány nem öltözhet ugyan annak, hiszen osztálytársak, és bár biztos vagyok benne, hogy az osztály lány tagjai közül legalább tízen jégvarázs szereplőnek öltöznek, mégis mi Annára szavazunk, hogy a két lány ne legyen egyforma. Szóval felmentem a javasolt oldalra, hogy megnézzem, van-e még nekik Anna jelmezük. Természetesen, ahogy a barátnőm mondta, volt. És még a méret is pontosan stimmelt. A barátnőm azt is elmesélte, hogy futárszolgálattal szállítanak, és a szállítási időt a rendeléskor mondják meg, de ne aggódjak, mert neki mindig minden néhány napon belül megérkezik. Én is hasonlóképpen jártam. Mikor megrendeltem, kiderült, hogy 3 napon belül kézhez is kapjuk a csomagot. Nagy volt az öröm otthon, mikor kiderült, hogy megvan a tökéletes Anna jelmez, és még nagyobb, mikor a csomag megérkezett, és valóban csodálatos volt, pontosan olyan, mint amilyet az én kicsikém elképzelt. Szeretem, mikor megoldódnak a dolgok, és lekerül az ideges teher a vállamról. Nehéz szülőként jól megfelelni, de ilyenkor, mikor sikerül valamit megoldani, mindig olyan büszke vagyok magamra. Nem állítom, hogy megérdemelném az év anyukája címet, de nagyon igyekszem, hogy egyszer majd méltó legyek rá.

Szóval felkészülten vágunk neki a Halloween-i bulinak, aminek én a létjogosultságában sem vagyok biztos, de ha a gyerekeknek örömet okoz, hát had szóljon. A nagyszülőknek kicsit nehéz volt beadagolni a jelmez választásunkat, mert ők sokkal hagyományosabban gondolkodnak, és nem igazán értették, mi történik. Az én anyám például minden alkalommal vart nekem egyedi jelmezt, mert az volt a mániája, hogy nyerjek meg minden versenyt. Neki például egyáltalán nem könnyű beadagolni, hogy egy bolti jelmezbe öltözve teszi ki itthonról a lábát a gyerek. De hát azok az idők már szerencsére elmúltak, mikor neki kellett megfelelni, és most már az én szabályaim szerint mennek a dolgok, szóval, ha az én gyerekem Annának akar öltözni a Jégvarázsból, akkor Annának fog. Nagy beöltözős buli lesz az iskolában, és remélem, hogy nagyon jól fogják érezni magukat a gyerekeim. Bár a Haloween-nek pont az lenne a lényege, hogy félelmetesek legyenek a jelmezek, gondolom, ilyen kicsi gyerekeknél ez még nem annyira lényeges. Csak az a lényeg, hogy a lehető legjobban érezzék magukat az én kicsi drágáim. És ehhez, úgy gondolom, minden feltétel biztosított a számukra. Én legalább is megtettem, amit anyaként megtehettem.