Kocsi, babakocsi…

Én életemben nem gondoltam, hogy nő létemre ennyit kell kocsikkal foglalkozni, de ennek is eljött az ideje. Azt már meséltem, hogy a tesóm, Norbi, jól ért a kocsikhoz, és hogy én viszont mennyire nem, és nem is érdekelt, de most rákényszerültem, hogy ezzel foglalkozzak. Múlt hónapban kiderült, hogy ikreket várok. Ez azért érdekes, mert sem az én, sem a párom családjában nem jellemző az ikerterhesség, még nagyon visszamenőleg sem voltak ikrek, de minket megáldott az élet azzal, hogy egyszerre két gyermekünk lesz. Ez viszont azt hozza magával, hogy mindenből nagyobb, vagy valami speciális kell. Az autónkat például biztosan nagyobbra kell cserélnünk, mert a jelenlegi 3 ajtós, és biztosan nehéz lenne két gyerekülést beleoperálni, de ha ez nem lenne elég, babakocsiból is testvér babakocsi fog kelleni, amiben mind a ketten elférnek. Hát nem szuper?

 

Már el is kezdtem nézegetni őket, hogy hol, milyen iker babakocsit lehet beszerezni, és persze nem utolsó sorban mennyiért. Egy gyerekvállalás alapból anyagi csőd, na de kettő?

 

Szóval nézegetem az iker babakocsikat. Meglepő, hogy milyen nagy a választék belőle. Például a babaverda.hu-n többet is találtam, ami nagyon tetszik, ha lányok lesznek, ha fiúk, vagy vegyesen, minden esetre van megfelelő találat számomra. A legjobban talán a bézs színű tetszik, és ami külön öröm, hogy multifunkciós, 3 az egyben kategória, szóval duplán van hozzá mózes kosár, babahordozó és sport ülés is. Egyáltalán nem bánnám, ha egy úttal meg tudnánk venni ezt mind, és nem kellene külön válogatni és hazacibálni őket. És ha így nézem az árát, akkor még egészen barátságosnak is érzem, hiszen több mindent tartalmaz, mint egy szimpla babakocsi. Fel is hívtam a kismamabarátnőmet, akinek már fél évesek az ikrei, és megkérdeztem, mit szól a testvér babakocsihoz , amit kinéztem. Mikor elmeséltem, milyen típust néztem ki, felsikoltott, ezt őt ismerve jó előjelnek vettem. Aztán persze nagyon hosszan ki is fejtette a véleményét, de hát ezért hívtam fel, így jó sok mindent megtudtam még pluszban, bár a weboldalon azért elég pontosan tudtam informálódni, de voltak olyan dolgok, aminek a barátnőm segítségével tudtam megérteni a jelentőségét. Mivel kezdő anyuka vagyok, nincsenek még gyakorlati tapasztalataim, így viszont sok minden világos lett. Pl. nem értettem, miért érdekes az, hogy egy babakocsinak mekkora a kereke, de elmagyarázta, hogy szerinte a nagy kerék mennyivel praktikusabb, mint a kicsi, sokkal könnyebb vele manőverezni, és sokkal könnyebb a gyerekkel közlekedni. Vagy nem értettem pl. azt sem, hogy miért jó az, hogy a mózeskosarak két irányban rögzíthetőek, de elmagyarázta ezt is, hogy van olyan baba, aki attól nyugszik meg, ha nem látja az anyukáját, miközben a babakocsiban van, mert így nem akar majd felkéredzkedni belőle, de akár azt is megoldhatom, hogy az egyik gyerek így, a másik úgy feküdjön.

 

Ahogy nézegettünk, kiderült, hogy ilyen praktikus és jól variálható babakocsi nagyon kevés helyen fellelhető, és azt javasolta a barátnőm, hogy azonnal csapjak le rá. Még lamentáltunk egy sort, hogy autósüléssel, vagy anélkül kérjem a szettet, de visszatérve az eredeti gondolathoz, miszerint jobb, ha több mindent tudok egyszerre beszerezni, úgy döntöttem, ha már vesszük, vegyük egyben, így több gond is letudva.

 

Szóval túl vagyunk a babakocsi választáson, már csak a családi autó megvásárlása áll előttünk. Ha jól értelmeztem, amit a párom és a tesóm beszélgettek, ott sokkal több verzió is szóba jöhet, mint a babakocsi esetében. Én nem szeretnék abba beleszólni, hiszen kocsiból bőven elég volt nekem ennyi. szerintem nem rossz barter, hogy én egyedül megoldottam a babakocsi ügyet, ők meg oldják meg a maguk feladatát ketten.